dissabte, 7 de juny del 2014

Identificació de la mitosi

IDENTIFICACIÓ DE LA MITOSI EN CÈL·LULES MERISTEMÀTIQUES

Durant l’últim transcurs de l’any hem realitzat diferents practiques, entre les quals trobem aquesta. La mitosi és un procés de divisió cel·lular mitjançant el qual es produeix una repartició equitativa del material genètic o ADN hereditari característic, aquest tipus de divisió te lloc a cèl·lules somàtiques y finalitza amb la formació de dos nuclis separats (cariocinesis), seguit de la partició del citoplasma (citocinesis), per formar dues cèl·lules filles.
Per realitzar-la vam utilitzar: ceba, portaobjectes, cobreobjectes, agulla emmanegada, paper de filtre, pinces de fusta, vidre de rellotge, tisores, microscopi, bec Bunsen, Orceïna A i Orceïna B.
Per dur a terme la pràctica, en primer lloc, agafem un tros de ceba on hi hagués cèl·lules en mitosi, (la part més baixa de l’arrel) i li fiquem unes gotes de Orceïna A, després l’escalfem dues o tres vegades però sense arribar a l’ebullició, llavors el desarem l’arrel al portaobjectes i aplicarem unes gotes d’Orceïna B, posem el cobreobjectes i li donem uns cops amb l’agulla emmanegada, per últim amb el paper de filtre pressionem al cobreobjectes i ja estarà preparat per ser observat.

Xavi Garrido 4t B