divendres, 6 de desembre del 2013

PRÀCTICA 3

El divendres 8 de novembre, vam fabricar dos volcans. Vam produïr una simulació de l’erupció d’aquests. Per fer això vam utilitzar una ampolla de plàstic de 33cl i una altre del següent tamany més gran d’aquesta. Vam foradar la de 33 cl amb un escuradents i vam introduïr una canyeta per a cada forat. Vam recobrir d’argila les dos ampolles independentment de manera que quedés la forma d’un volcà. Per a que sortís el magma simulat vam deixar descoberta la part superior de cada ampolla per on està oberta i sense tap. Vam deixar forats a l’argila per a que passessin cada canyeta pel seu forat corresponent. Quan l’argila ja s’havia secat vam omplir un terç de l’ampolla d’aigua i després una mica de vinagre. Seguidament una cullerada de farina per a que tingui un aspecte més espumós. Després vam afegir pimentó tot i que també es pot afegir colorant vermell per donar-li un color com el de la lava. Finalment vam afegir dues cullerades aproximadament de bicarbonat de sodi. A causa de la mescla d’aquests, es va produïr una reacció química la qual es va elevar i va començar a “bullir”. Per últim la “lava” va arribar a l’extrem superior de l’ampolla i va sortir-se de forma que es va expandir pel volcà i va lliscar cap a baix semblant lava de veritat. En el cas de l’ampolla petita la “lava” també va sortir per les canyetes. Aquí vam poder observar com seria l’erupció d’un volcà.



Anna Barrera 4t B





diumenge, 3 de novembre del 2013

PRÀCTIQUES 1 I 2

El dia 1 d'octubre vam realitzar dues pràctiques conjuntes al laboratori. Per poder realitzar la segona era necessari conèixer les parts del microscopi i la seva funció, per aquest motiu l'aprenentatge d'aquestes parts i funcions van ser la primera pràctica.A la primera practica vam observar que el microscopi estava compost per dues parts: la mecànica i la òptica.La part mecànica consta del peu (o base), el braç, la platina, el tub òptic, els cargols macromètric i microètric i el tambor (o revòlver); i la òptica de l'ocular, els objectius, el condensador (que no és gaire comú trobar-lo als microscopis actuals), el diafragma i la font de llum.Cal anomenar dues peces molt importants que s'utilitzen per subjectar la mostra: el porta objectes i el cubre objectes (porta i cubre).L'objectiu de la segona pràctica era observar a travès del microscopi una capa d'epidermis d'una ceba per estudiar com són les cèl·lules vegetals.El procés que vam realitzar va estar el següent: primerament vam extreure una capa d'epidermis d'una ceba i la vam col·locar a sobre del porta objectes. Seguidament la vam tenyir de blau de metilè, que és un colorant molt potent. Un cop aplicat, el vam deixar que s'eixuguès i, per acabar, vam netejar la mostra amb aigua. Finalment vam col·locar-hi el cubre i vam observar la mostra al microscopi!


Íngrid Canales 4t B






PRESENTACIÓ

Hola a tots! Som uns alumnes de 4t d'ESO de l'escola Santo Ángel i hem creat aquest blog per penjar les diferents pràctiques i treballs d'aquest curs a l'assignatura de biologia i geologia. Cada pràctica tindrà una entrada al blog, a no ser que vagi molt lligada a una altra, i que la fem el mateix dia. Els altres treballs també tindran els seus apartats corresponents, i també estaràn signats per un membre del grup. Amb aquest blog tenim la intenció de fer que les activitats de classe siguin més divertides i útils per aprendre, i esperem que sigui agradable visitar-lo!
Anna Barrera, Dani Cabeza, Íngrid Canales, Alba Fernàdez, Xavi Garrido i Queralt Porcar.